Deniz Mahsüllü Makarna
Deniz Mahsüllü Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Makarna (@barillatr linguine)
Sos için
- 300 er gram kabuklu midye ve karides
- 2 adet büyük boy pembe domates
- 3 diş sarımsak
- 1 kırmızı soğan ve 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- Karabiber |tuz| tatlı kırmızı biber
Deniz Mahsüllü Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarna kaynattığımız suya tuz ve zeytinyağı ekleyip makarnayı 6 dakika haşlıyoruz. Sertliğini kaybetmek üzereyken (hafif dişe gelir kıvam al dante ) süzüp deniz mahsullü sos ile buluşturmak için bekletiyoruz.
- Kaynayan makarna suyunu sakın lavabodan dökmeyin bir kenarda bekletin. Çünkü sosu yaparken 2 bardak kadar lazım olacak.
- Sos 1. Adım soğan ve sarımsağı ince ince kıyarak hakiki zeytinyağında 5 dakika domates salçası ile birlikte kavurmak.
- 2. Adım domatesleri tercihe göre rende ya da küp halinde doğrayıp karışıma eklemek ve 2-3 dakika kısık ateşte soğanlarla birlikte çevirmek.
- 3. Adım diğer bir tencerede kaynayan makarna suyundan sosa bir kepçe ilave edip 1-2 dakika beraber kaynatmak ve bu sırada karabiber tuz ve tatlı biber baharatları ekleyip sosu kısık ateşte dinlendirmek.
- Son adımda yine kaynayan makarna suyundan sosa 1-2 kepçe daha ilave edip midyeleri ve karidesi domates sosa ilave etmek.
- Tencere kapağı kapalı şekilde makarna sosunu 10 dakika orta ateşte pişirip makarnaya ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.